Blog Post

De grote rendier test

Ron Bekker • nov. 30, 2023

Hardlopers hebben opvallende gelijkenissen met dieren.

Rendier test

Lees de lijst met dieren en bepaal wat voor rendier jij bent. 

RENDIERTEST

De schildpad: maakt van de voorwaartse beweging een enorme happening. De schildpad gaat niet snel maar neemt wel alles in zijn omgeving op. Deze loper voelt zich al snel overal thuis en geniet van elke horeca gelegenheid die op zijn pad komt. De techniek laat de schildpad nog wel eens in de steek. Maar dat maakt niet uit hij/zij gaat altijd gestaag door. 

De kip: gaat rennen maar weet eigenlijk nog niet wat zijn plan is en de route wordt. Tijdens zijn vaste rondje is de kip ook altijd de weg kwijt en praat daar dan ook veel en luid over. Samen lopen met een kip kan behoorlijk vermoeiend zijn. 

De lama: heeft veel speeksel en komt hier tijdens het hardlopen met grote gorgels en fluimen vanaf. Samen hardlopen met een Lama is dus wel een risico. Menigeen heeft een fluim voor zijn voeten gekregen of erger...

De slak: loopt zo langzaam, 'Zullen we dit gewoon wandelen noemen?' Samen oplopen met een slak is onmogelijk. Oké je kan stoppen met hardlopen en naast de slak gaan wandelen. Het grappige is dat de slak zelf denkt dat ie best hard gaat.

De windhond: Deze pup is niet bij te houden. Rustig inlopen daar doet hij niet aan? Die gaat meteen zó hard! De kern dat gaat supersnel en een cooling-down? Die rafelt hij snel af. Ook het gezellig napraten laat deze persoon voor wat het is want hij haast zich alweer naar de volgende afspraak.

De uil: Wil alles controleren en weten en daarom moeten alle bewegingen vastgelegd worden. Heeft de uil geen gps/wifi of bluetooth verbinding dan wacht hij net zolang dit er wel is. "Het is toch verspilling van je energie als dit nergens word vastgelegd". 

De luiaard : Heeft altijd hele slappe excuses om niet te gaan lopen. Koud, warm, moe, druk, verkouden. Mocht de luiaard toch gaan lopen? Dan schuwt hij/zij het niet om ook nog een stuk af te snijden.

De pinguïn : Schommelt enorm met het bovenlijf. Hardlopen ziet er daardoor bijzonder schokkend en inefficiënt uit. Wel heeft de pinguïn een enorm doorzettingsvermogen en geeft daardoor zelden vroegtijdig op. 

De olifant: Deze hoor je van ver aankomen. Veel gestamp én geluid, de energie stopt de olifant het liefst in de grond en toch… gaat de olifant nog verrassend snel.

De kameel : Deze loper draagt constant water mee. In een gordel of een flesje in de hand. Vaak zie je dat ze na het hardlopen ook een alcoholisch drankje verdient hebben. In ieder geval dat vinden ze zelf.

De IJsbeer : ‘Na de 3e lantaarnpaal rechts, dan een rondje park en weer terug.’ Een ijsbeer loopt altijd, maar dan ook altijd hetzelfde rondje.’ Een ijsbeer loopt altijd, maar dan ook altijd hetzelfde rondje.’

De Pauw : Deze loper heeft zijn haren netjes, draagt merkkleding, in de nieuwste mode rennen ze rond. Bij voorkeur rent de Pauw overdag want dan wordt hij/zij gezien. Een selfie tijdens het looprondje is vaste prik.

De sloddervos : Is altijd alle hardloopspullen kwijt en dat nét op het moment als deze wil gaan hardlopen. Het komt dus vaak voor dat de sloddervos te laat is of de hele training overslaat.

De moppersmurf *: ‘Ik haat lopen. Het regent, het is koud, veel te veel muggen, wat benauwd zeg!’ Heb je de pech dat je met een moppersmurf op pad gaat? Ren dan zo hard mogelijk zodat ie geen adem over heeft om te gaan klagen.

De meeuw : Deze loper is echt bij élk loopevenement aanwezig en vindt dat allemaal geweldig ‘Ik loop de colorrun, nightrun en de Santa run, allemaal geweldig! Ook wil de meeuw altijd wat eten: voor, na en het liefst ook tijdens het evenement.

De mol : Rent het liefst als het donker is want deze schaamt zich een beetje voor zijn of haar lijf. Dat de mol ondanks zijn eigen vooroordeel toch gaat hardlopen geeft wel een diepe intrinsieke motivatie en doorzettingsvermogen aan. 

De papegaai : Deze kan rennen en praten tegelijk. Vreselijk jaloersmakend én ook irritant want ze houden nooit hun snavel.

Het stinkdier : Heeft de onhebbelijke gewoonte om tijdens het lopen zijn darmkanaal te reinigen mbv luchtdruk. Harde scheten of zachte maar erg stinkende winden tot gevolg. Ga hier niet achterlopen! Dit verpest zeer zeker je loopplezier.

Scooby-Doo: In de tekenfilmserie is deze hond altijd onzeker. Ook de Scooy-Doo loper heeft deze eigenschap: "Raak ik de weg niet kwijt, is het niet te slecht weer, draag ik wel de juiste kleding, moet ik niet nog en laagje aan of juist uit doen?" Later tijdens het hardlopen komt deze loper er inderdaad achter dat hij/zij iets anders had moeten doen. Maar dan is het dus al te laat....

De Haas : Ga je met een haas lopen? Dat merk je meteen. Die loopt irritant soepel én weet niet van ophouden.

Het Schaap is bang dat hij/zij het koud heeft en trek daarom altijd een extra ‘wolletje’ aan. Een lekkere warme legging, trui, jasje, tussenlaag, muts, handschoenen, haarband en zeker lang én dik ondergoed. ”Heerlijk ! " Maar halverwege het hardlooprondje zweet Schaap al zo dat zijn rug en bilnaad helemaal nat zijn. “Zucht… toch iets te veel aangetrokken “.

De Zwaan is super trouw aan zijn hardloopkleren. “Gekocht 9 jaar gelopen maar ze lopen nog heerlijk en zien er nog netjes uit, lekker toch?”. Een Zwaan is praktisch en verzorgt zijn spulletjes goed. Een zwaan is ook súper eenvoudig te herkennen. Deze heeft namelijk áltijd dezelfde outfits aan. Wel zo handig én ook goed voor het milieu #zerowaste

Herken jij jezelf of iemand in één van deze Rendieren? Of herken jij jezelf in meerdere dieren? Train dan mee met Runnerscafe. Tijdens het lopen praten we er over en kom je tot de geruststellende ontdekking: "Ieder rendier mag er zijn!"

Tot ziens bij Runnerscafe! 
* Een Smurf is volgens de officiële definitie geen dier. Maar dat wist je waarschijnlijk al.

Rendier test

Runnerscafe Blogs

Plogging in Breda, sportief zwerfafval opruimen in Breda, twee dames in sportlegging lopen op straat
door Ron Bekker 21 nov., 2023
De items die ik vind zijn allemaal producten en verpakkingen van ongezonde voeding en gewoonten. Neem nou blikjes en flessen van drankverpakkingen, allemaal suiker houdende en alcoholhoudende producten. Daarnaast vinden we ook veel wikkels van snoep en heel veel tabaksgerelateerde producten als peuken, vapes en lege sigarettenpakjes. Ik zou bijna gaan denken dat (lees verder in de post )
door Ron Bekker 14 nov., 2023
Sportief zwerfafval verzamelen in je kersttrui | SUP RUN WALK
Minder maaien minder graaien. Hoog gras zorgt voor minder zwerfafval in het veld.
door Ron Bekker 16 jun., 2023
Minder maaien beschermt niet alleen de broedvogels, de bloemetjes en insecten. Ook zorgt het voor minder zwerfafval in de grasvelden.
De superman pose geeft positieve energie
door Ron Bekker 06 mei, 2023
"De week van de positieve leefstijl" start met een super handige tip. Doe de Superman-pose en merk het verschil.
plasticverpakkingen
door Ron Bekker 05 mrt., 2023
Onder wetenschappers bestaat een sterk vermoeden dat vetophoping in het lichaam van mens en dier wordt bevorderd door plastic.
SUP & RUN SCHONE SINGELS EN OEVERS IN BREDA
door Ron Bekker 27 feb., 2023
We gaan samen sportief bewegen en de stad wat schoner maken. Zwerfafval is een groot probleem ook in Breda en daar willen we wat aan doen.
Toekomst van ons voedsel
door Ron Bekker 17 aug., 2022
Alles begint met keuzes maken. Keuzes voor een gezonde voedselomgeving, keuzes voor meer duurzaam voedsel van dichtbij, keuzes voor minder voedselverspilling en keuzes voor voedsel met minder bewerkingen. Zodat mensen in Breda (en NL) gezond voedsel (kunnen) kopen, gezond samen eten en langer gezond leven. In de toekomst van ons voedsel lees je hier meer over.
hoe gezond is het voedsel uit de supermarkt
door Ron Bekker 08 aug., 2022
Al je voedsel kopen onder één dak dat is echt handig. Maar wat koop je daar eigenlijk? Zijn de producten wel zo gezond en voedingsrijk? Verschillende universiteiten zochten dit uit in opdracht van het ministerie van VWS.
The seven habits of health
door Ron Bekker 14 jan., 2021
De 7 eigenschappen voor een gezond leven zijn gebaseerd op de filosofie van Stephen Covey over effectief leiderschap. Leefstijlcoach Ron bejkker zegt: "Het is zinvol om aan iedereen die aan een gezonde leefstijl wil werken inzicht te geven in hoe hij/zij denkt. Om vervolgens met die kennis aan de slag te gaan en zelf een praktische invulling voor een gezonde leefstijl te vinden. "
Leefstijlvaccinatie
door Ron Bekker 19 nov., 2020
Goed nieuws! Er zijn genoeg leefstijlvaccins voor iedereen en we kunnen deze direct inzetten. Want iedereen wil toch een fijn en gezond leven? Hoe het werkt en wat je zelf kan doen lees je in dit blog.
Meer posts
Share by: